2015 - 2016

JAZYKOVÝ POBYT VE VELKÉ BRITÁNII

image_print

Náš výlet do Velké Británie

Dva týdny před Vánoci jsme jeli na studijní pobyt do Velké Británie, který byl financován prostřednictvím evropských fondů. V pondělí 7.12. pro nás přijel dvoupatrový autobus, my jsme si nastoupili a hurá na cestu.Věděli jsme, že bude cesta dlouhá, ale naštěstí jsme měli každý svou vlastní televizi i sluchátka, takže cesta docela rychle ubíhala.
Do Londýna jsme dojeli dopoledne následující den a hned jsme viděli, jak také může vypadat dopravní zácpa, protože už asi 30km před Londýnem jsme se pohybovali v koloně závratnou rychlostí asi 10km/h. Celý den v Londýně jsme strávili focením památek a v  noci jsme se přepravili autobusem do Hastings, kde už na nás čekaly naše „hostfamilies“. Rodiny byly milé a staraly se o nás, i když nám sem tam zapomněli dát svačinu na celý den.
Každé dopoledne jsme chodili do školy a učili se správně mluvit anglicky a odpoledne jsme jezdili na různé výlety. Navštívili jsme historické město Cantenbury, útesy Seven Sisters a přímořské letovisko Brighton. Pozorně jsme poslouchali výklad našeho vedoucího Tomáše, ale nejraději jsme nakupovali.
Tři dny utekly jako voda a my jeli zpátky domů. Cesta byla stejná až na hodinovou zastávku v nemocnici v Písku, protože jedné kamarádce z Lešné bylo tak špatně, že potřebovala lékařské ošetření. Nakonec, i když tomu paní učitelky původně moc nevěřili, jsme se v sobotu večer vrátili domů všichni živí a zdraví a se spoustou nových zážitků.

Takže moc děkujeme paní učitelce Kučerové, že to všechno zorganizovala a paní učitelce Molišové, že se s námi nebála jet.

Lenka Fryšová IX.A

Obrázky najdete zde : GBV56